Esittely

Esittely

Mitä partio on?

Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin – vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa!

Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista.

Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja : Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla.

Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä.

Partio sopii kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!

Partiota harrastetaan paikallisyhdistyksissä eli 850 lippukunnassa ympäri Suomen. Suomessa partiolaisia on 75 000 ja koko maailmassa 38 miljoonaa.

Partio on kaikille avointa ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta toimintaa.

Ylöjärven Viittaveljet ry.

Ylöjärven Viittaveljet ry. On 1951 perustettu Ylöjärveläinen lippukunta.

Lippukuntamme perusarvoihin kuuluu olennaisena osana eräretkeily. Vaeltajaryhmämme ovatkin tehneet vaelluksia mm. Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Tietenkin myös Suomen tunturit ovat tuttuja. Lippukunnan kalenterin kohokohtia ovat jokavuotinen yhteinen talvileiri sisarlippukuntamme Ylöjärven Otavan kanssa, oma kesäleirimme ja Kuninkuusluokan partiotaitokilpailut, joissa ratkaistaan Ylöjärven herruus. Meillä ei sisällä nyhvätä!

Lippukunnallamme on myös laaja ja hyväkuntoinen kalusto, jolla kelpaa retkeillä. Hyvät retkeilymaastotkin löytyvät aivan kivenheiton päästä.